Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Formentor

Spanyolország, Mallorca, Látnivalók

Formentor

Mallorca, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Formentor

A több, mint 400 m magasra nyúló hegyeket különös sziklaformák és csipkés élek jellemzik. A hegyfokhoz vezető út keskeny és nagyon kanyargós. Az őrtoronyhoz és a strandokhoz rosszabb minőségű utak vezetnek.

A kilátók közül a Mirador de Mal Pas van legközelebb az úthoz. A fal mellett sétálva az alattunk elterülő tengerben és az éles sziklák szédítő látványában gyönyörködhetünk.

A Talaia d'Albercutx őrtoronyból mesés kilátás nyílik Alcúida öbleire. A toronyba fel is lehet mászni.

Platja de Formentor strandja hosszú és védett, a homok apró szemcsés, a tenger vize gyönyörű türkízkék. A strand jól megközelíthető autóval.

A félsziget utolsó kanyara után tűnik fel az ezüstkupolás világítótorony. Jó időben egészes Menorcáig elláthatunk. A világítótorony bárjában kérhetünk szendvicset, olajbogyót és frissítő narancslevet. A teraszra kiülve csodás panoráma mellett falatozhatunk. Érdemes reggel vagy este érkezni, amikor még nincsenek olyan sokan. Az őrtoronyhoz menet hagyjuk az autót az első bunkerek utáni leágazásnál, így elkerülhetjük a fenti parkolóra jellemző káoszt. 

Kinek ajánljuk: A bámulatos kilátás kedvelőinek.
Kinek nem ajánljuk: Akik nem szeretik a kanyargós szerpentineket.


Formentor
Mallorca, Spanyolország
Copyright:   Forrás:

Mallorcai Látnivalók


1 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!
Lány
2011.11.22 - 14:59 esyti
Formentor
Elég meredek és kanyargós szerpentin vezet a Formentor-fokhoz, felérve a kilátás azonban mindenért kárpótol. A turisták ellenére sem zsúfolt, nyugodtan lehet fotózni és nézelődni.