Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Palma de Mallorca

Spanyolország, Mallorca, Látnivalók

Palma de Mallorca

Mallorca, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Palma de Mallorca

A várost Kr.e. 123-ban rómaiak alapították, ők adták neki a Palma nevet. Palma ez időben kikötővárosként működött, de Róma bukása után hanyatlásnak indult. A fellendülést az arab hódítás hozta meg. A sziget a 13. században spanyol fennhatóság alá került. Ekkor épült a katedrális és palota, valamint bővült a kikötő is. Palma fontos kereskedelmi központ lett. Amerika felfedezése után a spanyolok érdeklődési köre a tengerentúli terjeszkedés felé irányult. Így Palma kevés figyelmet kapott, így ismét hanyatlani kezdett. 1900-ban mindössze 64 000-en laktak a Palmán. Az igazi változást a repülőtér megépítése jelentette. 1960-tól szállodaépítési láz tört ki, egyre több turista jelent meg. Néhány évtized alatt Palma lakossága megháromszorozódott, ma 320 000-en lakják.

A belvárosnak két központja van Placa Cort és Placa Major. Az igazi látnivalók viszont kicsit távolabb, az óvárosban tárulnak szemünk elé, a XIV. századi Királyi palota és a gótikus La Seu-katedrális páratlan műemlékegyüttese.
A római és arab időkből kevesebb emlék maradt meg. Az itáliai hódításra csak egy városkapu és a Museu de Mallorca épületében elhelyezett leletek emlékeztetnek.
Az Arab fürdő (Banys Arabs) hibátlan oszlopcsarnokai már ezer éve állnak, érdemes őket meglátogatni.
A város széle felé haladva bontakozik ki a jachtkikötő, ahol gyönyörű hajók fényűző gazdagságában gyönyörködhetünk.
A luxushajóktól néhány száz méterre viszont már Mallorca szegényebb arca tárul szemünk el. Kopott öltözetű, fáradt munkásemberekkel találkozhatunk.

Kinek ajánljuk: Palmát egyszer mindenkinek látnia kell.


Mallorca
Mallorca, Spanyolország
Copyright:   Forrás:

Mallorcai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!