Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Mallorca

Mallorca közlekedés

Mallorca, Spanyolország, Közlekedés

Közlekedés

Mallorca, Spanyolország, Közlekedés

Légi közlekedés
Mallorcára a legegyszerűbben és leggyorsabban repülővel juthatunk. Mallorca egyetlen repterére a Son San Joan (PMI) reptere 11 km-re található a fővárostól , Spanyolország városaiból és Európa több városából is indítanak ide járatokat. Fapados járatokkal viszonylag olcsón foglalhatunk repülőjegyet. A sziget elméletileg gépkocsival és komppal is megközelíthető, ezt azonban a hosszú utazási idő és a lényegesen magasabb ár miatt nem ajánljuk.

Tömegközlekedés
Tömegközlekedési eszközzel a sziget szinte minden pontja elérhető. Palmából a sziget minden irányába indulnak buszjáratok. Az üdülőövezetekbe gyakrabban, míg a távoli vagy eldugott városkák felé gyakran csak naponta egyszer. Ezek a helyiekhez igazodnak, reggel indulnak Palma felé és a délutáni órákban vissza. Indulás előtt érdemes meggyőződni a menetrendről. A tömegközlekedés árai nagyon kedvezőek.

Vonat
Mallorca-n két vonatjárat üzemel. A Sóller nosztalgiavasút fából készült kocsijai nagyon hangulatosak. A Palmaból Sollerig tartó egy órás úton komoly hegyvidékeken is áthatolnak.
Az út ára 17 €.
A másik vonatjárat kocsijai Palmából indulnak és Manacorig, illetve Sa Poblaig járnak, Incáig közös útvonalon. A menetidő 1 óra, a jegy ára 2,65 €.

Busz
A sziget legfőbb tömegközlekedési eszköze az autóbusz. Palmából indulva busszal a sziget szinte minden pontja megközelíthető. A buszjegyek ára távolságtól függően 1- 4 € körül mozog. A buszközlekedés Palma városában is kitűnő, ha éppen nem akadályozza dugó. A buszjegy ára 1-1,25 €.

Taxi
A taxizás meglepően olcsó Mallorcán. 1 km kb 0,80 centbe, hétvégén, ünnepnapokon és este 21:00-től 7:00-ig 1,20 €. Néhány plusz költség felmerülhet pl. a bőröndök szállításáért.

Autókölcsönzés
Mallorcán autót kölcsönözni meglehetősen egyszerű. Ne engedjünk a reptér közelében található kölcsönzők invitálásának. Az üdülővárosokban akár egyharmad áron is bérelhetünk autókat, 3 napra kb. 120 €-ért. Az 1-2 napos bérlés természetesen lényegesen drágább.
Jogosítványunk Mallorcán is érvényes és a közlekedési szabályok sem térnek el nagymértékben. A parkolási felfestésekre érdemes odafigyelni, ha szeretnénk elkerülni a büntetést. Fehér felfestés: ingyenesen parkolhatsz, kék felfestés, fizetős a parkolás, sárga felfestés: tilos a parkolás. A parkolási díjak kedvezőek.

A fővárosban inkább a tömegközlekedést ajánljuk, gyakoriak a dugók és a parkolás és nehézkes.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!